Rheinzink Danmark A/S


Sintrupvej 50,   8220 Brabrand
Tlf. 87451545  -  Fax 87451565

e-mail: info@rheinzink.dk
web: www.rheinzink.dk


Firmaprofil

RHEINZINK blev grundlagt i 1966 af virksomhederne Grillo, Stolberger Zink og Vereinigte Deutsche Metallwerke.
RHEINZINK-koncernen har i mere end 40 år fremstillet titanzink af høj kvalitet i forskellige overfladevarianter på fabrikken i Datteln i Ruhrdistriktet.
RHEINZINK-titanzink anvendes til tage, kviste, facader og tagafvandingssystemer. RHEINZINK har en lang levetid med gode genanvendelsesmuligheder.
På verdensplan er RHEINZINK førende inden for produktion af titanzink. I mere end 45 år har RHEINZINK sat nye standarder og har kontinuerligt videreudviklet produktionsmetoden med bl.a. en revolutionerende forpatineringsproces. Som ophavsmand for forpatineringsprocessen har vi nu atter forbedret den. Med de nye RHEINZINK-produktlinjer PATINA LINE, PROTECT LINE, COLOR LINE og INTERIEUR LINE udvider firmaet deres sortiment.

Bæredygtighed og miljøbeskyttelse
Der er kun få materialer, der har en så positiv bæredygtig balance som RHEINZINK, og det skyldes et ekstremt lavt energiforbrug ved udvindingen og bearbejdningen. I de moderne produktionsanlæg holdes emissionsværdierne på et minimum. RHEINZINK-produkterne er 100 % genanvendelige. I dag udgør genbrugszink 1/3 af det enkelte RHEINZINK-produkt. Allerede i 1999 blev materialet vurderet som et miljøvenligt byggemateriale af det uafhængige og anerkendte tyske byggeinstitut IBU.

Alsidighed
Arkitektonisk er det materialet interessant pga. de mange anvendelsesmuligheder samt det klassiske og tidløse ved zink. Fra avantgarde til klassisk – RHEINZINK-tag og -facader er tidløse og funktionelle kvalitetsløsninger. RHEINZINK spiller fint sammen med mange forskellige stilretninger og materialer og giver alle bygninger et smukt udtryk. RHEINZINK konsulenter står til rådighed med omfattende faglig viden. RHEINZINK tilbyder seminarer og kurser til hhv. arkitekter og håndværkere, ligesom et omfattende brochuremateriale og projekteringsanvisninger kan rekvireres. 
Hent PDF

Rheinzink tagmaterialer

RHEINZINK Tagsystemer

Zink er vedligeholdelsesfrit, holdbart og bæredygtigt oghar været anvendt til tagdækning i mere end 150 år, og RHEINZINK har været anvendt på tage verden over i flere årtier.

Det naturlige materiale har i løbet af næsten et halvt århundrede fået ry som et prestigeprodukt, og det imponerer med sin kvalitet og tidløse skønhed. Tagløsningerne er komplet vedligeholdelsesfrie og beskytter byggemassen på en æstetisk gennemført måde. 

RHEINZINK Facadesystemer

Det store udvalg af RHEINZINK-systemløsninger er kendetegnet af mangfoldighed og mulighed for kombination med stort set alle stilretninger.
Facadebeklædninger i RHEINZINK er æstetiske og tidløse, komplet vedligeholdelsesfrie og giver beskyttelse i flere generationer. Ud over de imponerende visuelle og tekniske materialeegenskaber har det naturlige materiale også bæredygtige egenskaber.
RHEINZINK er ikke brændbart og beskytter mod lynnedslag og elektromagnetisk stråling.

RHEINZINK tagrendesystemer

Tagafvandingssystemerne fra RHEINZINK byder på et væld af former og anvendelsesmuligheder. De omfatter både halvrunde, kvartrunde og firkantede tagrender, nedløbsrør, og forskelligt tilbehør.
Med omkring 500 artikler sikrer RHEINZINK-tagafvandingssystemet derfor en løsning med komponenter, der er skræddersyet til hinanden. Uanset om valget falder på RHEINZINK-prePATINA-walzblank, blaugrau eller schiefergrau, består alle færdige komponenter og specialfremstillede dele af samme materiale i samme høje kvalitet.
På grund af zinkens naturlige patinering betyder det, at RHEINZINK-afvandingssystemet kan udføre sin opgave i mange år med en vedligeholdelsesfri overflade. 

RHEINZINK halvrunde tagrender samles ved lodning eller limning.

Materiale

RHEINZINK er titanzink og leveres i tre overflader: valsblank, forpatineret pro blågrå og forpatineret pro skifergrå. Holdbarhed ca. 30-40 år.

RHEINZINK-PATINA LINE 
Overflader i walzblank, blaugrau og schiefergrau, der med tiden får en naturlig blågrå eller skifergrå patina. Ved den valsblanke materialevariant dannes der en grå patineret overflade af zinkkarbonat. Læs mere

RHEINZINK-PROTECT LINE 
RHEINZINK-prePATINA blaugrau og schiefergrau med en transparent belægning. Belægningen er udviklet med henblik på at udskyde ældningsprocessen, så det forpatinerede materiale bevarer sit oprindelige udtryk. Læs mere

RHEINZINK-COLOR LINE 
Variant hvor materialeoverfladen får en PVDF-baseret farvebelægning. De gode forarbejdningsegenskaber, som materialet RHEINZINK besidder, forbliver helt intakte. Der tilbydes stort set ubegrænsede farvemuligheder. Læs mere

RHEINZINK-INTERIEUR LINE 
Udført i RHEINZINK-titanzink. i overfladekvaliteterne RHEINZINK-INTERIEUR blaugrau og schiefergrau. Produktet er fra fabrikken forsynet med beskyttelsesfolie. INTERIEUR LINE plader og coils har en transparent og varig belægning, der beskytter mod påvirkningerne ved indendørs brug. Læs mere

Relaterede nyheder

ProduktnyhedSe alle

Ude i det grønne - Bæredygtigt byggeri med zink

Børnehuset er tegnet af Kullegaard, og arkitekt Nicolas Munkø beskriver det arkitektoniske greb således: "Vi ser byggeriet som en børnelandsby af længehuse, der er sat sammen og danner et motiv med gavle af forskellig højde, som kan genfindes i gadebilledet omkring bygninge

ProduktnyhedSe alle

Zink går med strømmen

 Teknologi for millioner og sikkerhedsprocedurer af en anden verden skulle passes ind i bygningen, der samtidig skulle være fleksibel og fremtidssikret. C.F. Møller løste opgaven ved at tegne et koncept, hvor bygningen nærmest har form som en harmonika med trekantede moduler, der går op og