Storkøkkener

Hvad er storkøkkener

Storkøkkener kan defineres som et større tilberedningssted for fødevarer på det samme sted, som det sælges, serveres eller leveres til den endelige forbruger. Det kan for eksempel være en kantine eller et større restaurantkøkken.

Bar med minimalistisk udtryk. Front i rød og stål med indbygget lyseffekt, Aarhus Teater.

Forskellige typer af storkøkkener

Storkøkkenets udformning og valget af udstyr afhænger af køkkenets formål: Er det fx en kantine i en stor industrivirksomhed, et hotelkøkken eller et større restaurantkøkken? Der kan være stor forskel på indretning og typen af inventar i form af opvaskemaskiner, kølerum og fryserum, emhætter, komfurer, længde og typer af køkkenborde mv.

Find udstyr og rådgivning om indretning

På HFB-firmasider (se links til højre) finder du udstyr til storkøkkener og rådgivning om indretning af storkøkkener.

Bent Brandt as storkøkkener og kantiner

Materialemuligheder for storkøkkener

Det er tilrådeligt at man i storkøkkener af hygiejne- og rengøringsårsager anvender materialer, som er lette at gøre rent. Fx er stål på overflader, som køkkenborde, et almindeligt valg. Andre muligheder er plast og sten, som fx stenborde.

Lovgivning om storkøkkener

Der findes en række standarder omkring afskærmning og betjening af køkkenmaskiner, samt to anvisninger fra SBi, som omhandler vandinstallationer – Anvisning 235 Vandinstallationer – dimensionering og Anvisning 236 Vandinstallationer – installationsdele og anlæg.

Rumbehov i køkkenet

I  HFB´s opslagsstof i afsnittet under Boligen, er det muligt blandt andet at finde:
"Rumudformning - køkken"... hent
"Rumbehov - køkkenudstyr"... hent

Ken Storkøkken