Munters A/S


Ryttermarken 4,   3520 Farum
Tlf. 44953355  -  Fax 44953955

e-mail: info@munters.dk
web: www.munters.dk


Firmaprofil

Munters er global markedsleder indenfor affugtning og energieffektive luftbehandlingsløsninger, baseret på mere end 50 års erfaring med styring af luftfugtighed. Munters' affugtningsprincip er baseret på sorptionsrotoren, som Carl Munters opfandt og patenterede for over 50 år siden. Firmaet  styrke er et omfattende produktprogram, en  højt kvalificeret serviceafdeling samt et globalt netværk, med egne datterselskaber i 30 lande. Produktion og salg udføres af gruppens egne selskaber i 30 lande. Gruppen har cirka 3.000 ansatte og en omsætning på SEK 4,5 milliarder.

Munters' kunder befinder sig indenfor en bred vifte af segmenter, så som: Forsvaret, offentlige instanser, saneringsbranchen, byggebranchen, fødevare-, farmaceutisk- og elektronik industri. Munters' affugtere afhjælper fugtrelaterede problemer som korrosion, mug, rim, is og bakterievækst. Produktionsprocesser forbedres og produktionskapaciteten forøges, ligesom produktkvaliteten, holdbarheden og hygiejnen forbedres.  Under oplagring beskyttes produkter effektivt mod fugtskader, dette gælder f.eks. kunstværker i museumsarkiver, ammunition i depoter og råvarer og færdige produkter i køle-/fryselagre. Desuden anvendes affugtning til tøjtørring i militære og private tørrerum, herunder daginstitutioner hvor løsningen sparer mange energikroner ift. traditionelle tørreskabsløsninger.
Hent PDF

Munters affugtning, udtørring og luftbehandlingsløsninger

Affugtning:

Munters fremstiller og servicerer sorptionsaffugtningsanlæg. Affugterne er designede til at fjerne fugt fra luften for dermed at kontrollere og  begrænse luftfugtigheden i bygninger og industrielle processer. Munters' anlæg anvendes i et utal af brancher og til flere hundrede forskellige applikationer.

Munters affugtningsanlæg fjerner vandet fra luften ved hjælp af en rotor belagt med et ekstremt højhygroskopisk materiale, der opsuger vanddamp.

Energirigtig og effektiv tøjtørring:

Munters har udviklet et koncept for tørrerum, som i mange år har været anvendt i Forsvaret til tørring af uniformer, dykkerdragter etc. Løsningen er udbredt i private virksomheder og daginstitutioner, hvor traditionelle tørreløsninger med tørreskabe erstattes med et affugtet tørrerum. Tøjet tørres helt uden opvarmning og bliver gennemtørt samtidig med at tøjet skånes, da det ikke udsættes for høje temperaturer. Løsningen sparer helt op til 87% i energi i forhold til tørreskabsløsninger.

Øget mælkeproduktion med effektiv køling.
Affugtning - løser fugtproblemer i krybekældre

Komfortventilation:

Munters tilbyder en bred vifte af energieffektive ventilations- og aircondition (HVAC) løsninger til komfortventilation, der også inkluderer affugtning.

Oplagring, bevaring og arkiver
Affugtning af renrum giver sikre testresultater.

I fremstillingsindustrien er der ofte behov for at kunne kontrollere temperatur og luftfugtighed uafhængigt af hinanden. Munters' luftbehandlingssystemer er udviklede til, på en energi-effektiv måde, at kunne sikre helt præcis styring af luftfugtigheden samtidig med, at temperaturen holdes stabil.


Link til brochure


 

Relaterede nyheder

ProduktnyhedSe alle

Fortiden sikres for fremtiden med Munters-system

Arkivcentrum består af tre virksomheder: Blekingearkivet yder service til ca. 2.500 forskellige foreninger og virksomheder inden for arkivering og dokumenthåndtering. Arkivmaterialet stilles til rådighed for forskere - uanset om denne forskning sker på et akademisk niveau, ell

ProduktnyhedSe alle

ENERGIBESPARENDE TØRREMETODE

Den mest almindeligt kendte metode til tørring af jakker, støvler, huer og vanter er tørreskabe, hvor tøjet hænges op i nogle timer. Tørreskabene tørrer tøjet ved en relativt høj temperatur i nogle timer, men ofte vil man opleve, at tøjet ved nedtagningen er meget varmt, men alligevel ikke

ProduktnyhedSe alle

Munters medvirker til CO2-fri køling

Munters' FA6 køleteknik De evaporative kølere er specielt designede til integrering i ventilationssystemer og er baseret på naturens eget køleprincip: køling skabes ved at blæse luft over en fugtig overflade. Befugterblokkene er fremstillet af et uorganisk og ikke-brændbart mat