VETROTECH SG NORDIC & BALTIC

Branch of Vetrotech SG International AG


Robert Jacobsens Vej 62 A,   2300 København S
Tlf. 70225258  -  Fax 70225259
web: www.vetrotech.com


SageGlass


web: www.sageglass.com/en

Firmaprofil

Som en del af Saint-Gobain gruppen er Vetrotech Saint-Gobain verdens største og mest innovative producent af brandbeskyttende glas til både bygge- og marine/off-shore sektoren.

Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic har hovedsæde i København med ansvarsområde for de nordiske og baltiske lande. Udover Danmark har vi repræsentanter i både Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Littauen, alle fuldt dedikerede og fokuseret på teknisk salg og markedsføring af brandbeskyttende glas.

Firmaets produkter produceres under licens på autoriserede Saint-Gobain selskaber fordelt over det meste af verden, bl.a. i Sverige, Tyskland, Polen, Frankrig, England og Estland.

I 2012 blev SageGlass købt af Saint-Gobain 100% og et helejet datterselskab og en vigtig del af Saint-Gobain’s innovationsstrategi.

SageGlass elektrokromisk glas til vinduer, ovenlysvinduer og gardinvægge

SageGlass er et førende elektronisk tintable glas til vinduer, ovenlysvinduer og gardinvægge. Det tints automatisk eller efterspørgsel for at styre sollys, uden nuancer eller blinds, og opretholde din forbindelse til udendørs og reducere energiforbruget. Det tekniske udtryk er elektrokromisk glas eller dynamisk glas.

Produkt

SageGlass maksimerer det indvendige dagslys og bevarer udsyn til udenfor. SageGlass sparer også energi ved at udnytte solens opvarmningsstråler om vinteren og afbøje dem på varme sommerdage.

Anvendelse

SageGlass er blevet indbygget i en bred vifte af kommercielle bygninger og er en god form for ethvert projekt, hvor styring af solen er en udfordring. Nogle af de førende typer af projekter, hvor SageGlass er blevet brugt, er bl.a. kontorer, skoler og universiteter, sundhedsfaciliteter, kulturinstitutioner, offentlige faciliteter og ovenlys i en lang række bygninger.

Styring af lys og varme

Med SageGlass elektroniske glas kan man styre mængden af lys, og varme, der passerer igennem glasset. Glasset skifte fra transparent til helt uigennemsigtig. I modsætning til persienner, er smart vinduer i stand til delvist at blokere lys, så man samtidig har en klar opfattelse af, hvad der ligger bag vinduet. Desuden har det den store fordel, at man får et lavere energiforbrug og ikke har behov for persienner eller anden indvendig/udvendig solafskærmning.

Styring

Det enkle styresystem gør det muligt at betjene SageGlass og også tilpasse styresystemet til de specifikke behov i et projekt. Du kan styre SageGlass vinduer, ovenlysvinduer og gardinvægge med et bygningsautomatiseringssystem, vægkontakter og SageGlas mobilapp eller en kombination af de tre.

En mørk tilstand gør det muligt for SageGlass at absorbere og genopbygge solens uønskede varme og blænding. En klar tilstand giver dig mulighed for at maksimere dagslys og solenergi.

Opbygning / Funktion

Det elektrokromiske smarte vindue består af to ruder med flere lag film i sandwich konstruktion i mellem.
Vinduet virker ved at der passerer lavvolt elektriske ladninger henover en mikroskopisk tynd belægning på glasoverfladen, og herved aktiveres belægningen, som skifter farve fra klar til mørk. 

 

SageGlass 'elektrokromiske belægning' 

Består af fem lag keramisk materiale. Anvendelse af en lav spænding af elektricitet formørker belægningen, da lithiumioner og elektroner overfører fra ét elektrokromisk lag til et andet elektrokromt lag.
Omvendt spændingspolariteten får ionerne og elektronerne til at vende tilbage til deres oprindelige lag, hvilket gør glasset tilbage til dets klare tilstand.

Det enkle styresystem gør det muligt at betjene SageGlass og tilpasse styresystemet til specifikke behov.