27.05.16 13:59

Art of Many - The Right to Space

Art of Many - The Right to Space af Boris Brorman Jensen og Kristoffer Lindhardt Weiss. Arkitektens Forlag, 2016. 520 sider. Pris: kr. 256,00 (ekskl. moms).

 

Udstillingen Art of Many and The Right to Space er det danske bidrag til årets arkitekturbiennale i Venedig. Udstillingen viser, hvordan danske arkitekter insisterer på at skabe arkitektur af høj kvalitet, der kommer fællesskabet til gode og ikke kun gavner de udvalgte få. Udstillingen rummer ikke bare én dansk arkitekts virke, men derimod flere end 70 arkitektvirksomheder, der tilsammen
viser det brede samfundsengagement og den humanistiske tilgang, som er kendetegnende for dansk arkitektur.

Hovedkuratoren for Biennalen i Venedig den chilenske arkitekt Alejandro Aravena har bedt de enkelte lande udpege arkitekturens frontzoner netop nu. I den danske pavillon vil dette tema komme til udtryk i en fortælling om, hvordan danske arkitekter, sammen med planlæggere, politikere og bygherrer i deres daglige arbejde fornyr den danske tradition for at tænke og bygge samfund og samfundsinstitutioner med mennesket i centrum.

Bogen præsenterer mere end 130 danske arkitekturprojekter via billeder, tegninger og informative tekster.
Projekterne er nøje udvalgt af arkitekten Boris Brorman Jensen og filosoffen Kristoffer Lindhardt Weiss, som er udpeget af Dansk Arkitektur Center til at skrive bogen og kuratere det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale 2016 i Venedig.
Det er første gang i mange år, at et så indgående blik på nyere dansk arkitektur (2000- ) præsenteres i bogform.

Bogen er ikke blot et katalog over udstillingen, men et selvstændigt værk med mange interviews og essays. Art of Many er historien om, hvordan velfærdssamfundet arbejder tæt sammen meden bred vifte af arkitekter.

 

KØB BOGEN i ByggeCentrum Boghandel

Art of Many - The Right to Space

Hent seneste nyhedsbrev

Klik HER