27.05.16 14:10

Modern Forms

Modern Forms af Nicolas Grospierre. Sider: 224 / Sprog: Engelsk
Prestel 2016. Pris: kr. 299,00 (ekskl. moms.

 

Form går forud for funktion i dette fantastiske visuelle værk med næsten 200 eksempler på moderne arkitektur, fotograferet af den prisbelønnede fotograf Nicolas Grospierre.
Bogen er på en gang et opslagsværk og en personlig udforskning af den modernistiske arkitektur. Den fascinerende samling af fotografier dækker bygninger bygget mellem 1920 og 1989 i Europa, Nord- og Sydamerika, Mellemøsten, Nordafrika og Asien.

Billederne spænder fra ikoniske bygninger, såsom Gateway Arch i Saint Louis og Ukrainian Institute of Scientific Research and Development i Kiev, til lidet kendte bygninger som Balneological Hospital i Druskininkai, Litauen eller Oscar Niemeyers ufærdige International Fair Grounds i Tripoli.

Afledt af hans populære blog, A Subjective Atlas of Modern Architecture, og sorteret efter den arkitektonisk form, viser denne bog hvordan modernistisk arkitektur er indbegrebet af politiske og sociale ideologier, især inden for offentlige institutioner såsom banker, kirker, biblioteker og andre offentlige bygninger.
Til hver bygning er der oplyst detaljer om placering, dato, arkitekt og meningen med bygningen.
Mens mange af bygningerne i bogen ofte lever et ubemærket liv, er deres former fremtrædende i landskabet. Grospierres skarpe øje og begejstring for det hverdagsagtige og det sublime vil motivere læserne til at se på bygningerne omkring dem på nye spændende måder.

 

KØB BOGEN i ByggeCentrum Boghandel

Modern Forms af Nicolas Grospierre. Sider: 224 / Sprog: Engelsk. Prestel 2016. Pris: kr. 299,00 (ekskl. moms.

Hent seneste nyhedsbrev

Klik HER