13.11.17 09:59

Arkitekter sætter globalt fokus på bæredygtighed i København

Efter et nervepirrende elimineringsløb i Seoul sikrede København sig værtskabet for den prestigefyldte UIA World Congress of Architects i 2023 – bedre kendt som arkitekternes verdenskongres. At den ender i København skyldes et frugtbart samarbejde mellem Arkitektforeningen, Realdania, Udenrigsministeriet, Wonderful Copenhagen og en række andre virksomheder og organisationer samt støtte fra resten af norden.

International Union of Architects, den internationale arkitektforening, har valgt Danmark og København som destination for sin World Congress of Architects i 2023. 
Kort fortalt er arkitekternes verdenskongres et udstillingsvindue og debatforum for bæredygtige løsninger – bare i megastørrelse. Verdenskongressen, som afholdes hvert tredje år, forventes at tiltrække mere end 10.000 besøgende arkitekter fra hele verden.

Kongressen tilbyder en unik mulighed for at vise, hvordan der arbejdes med bæredygtig byudvikling i Danmark og eksportere de grønne løsninger til andre byer verden over. Samtidig tiltrækker kongressen verdens fremmeste kompetencer inden for området, der vil bidrage med ny viden og inspiration til fremtidens byer og boliger.

København er klar til SHAPE 2023

Temaet for det danske bud på verdenskongressen i København er ‘Sustainable Futures’ med kongrestitlen ‘SHAPE 2023’, der står for ‘Sustainable and Humane Architecture, Planning and Environments’.Verdenskongressen i København skal  vise hvordan arkitektur, planlægning og design kan skabe en bæredygtig udvikling og fremtid og hvordan det byggede miljø kan være med til at skabe en mere holdbar fremtid for alle i forhold til FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Flere af verdensmålene relaterer sig direkte, eller indirekte til renovering.  At renovering i stigende grad erkendes som væsentligt i forhold til den bæredygtige udvikling, er der ingen tvivl om, og på verdenskongressen vil der være en unik mulighed for, at Danmark kan  vise hele verden socialt, miljømæssige og økonomisk bæredygtige løsninger inden for byer, bygninger og boliger.  

Læs mere om  SHAPE 2023 her

Læs om UIA INTERNATIONAL UNION OF ARCHITECTS

Kilde:  Arkitektforeningen