22.01.18 09:53

Bæredygtig tagdækning på Skills

Lørdag blev Danmarks bedste tagdækker kåret under DM i Skills sammen med vinderne i 42 andre håndværksfag. Efter tre hæsblæsende dage i Herning, står det klart, at Skills er et tilløbsstykke med et væld af besøgende: En vigtig begivenhed, som er med til at tale faget op, lyder det fra tagdækker-direktør.

Bæredygtighed og miljøvenlighed var højt prioriteret, da det lørdag blev afgjort, hvem der løb med titlen som Danmarks bedste tagdækker under Skills i Herning. Det var Lasse Langhave Meisner fra Hobro, som løb med anerkendelsen og titlen som danmarksmester i tagdækning.

Finalisterne skulle blandt andet udføre en tagdækning med den cradle-to-cradle certificerede tagmembran Derbipure fra den belgiske producent Derbigum.

Det er Eurotag Danmark, der har sponsoreret Derbigum-produkterne til den del af konkurrencen, og her glæder adm. direktør Peter Kranz sig over de unge talenter, der prøvede kræfter med tagdækning.

"Tagpap og tagmembraner er i konstant udvikling og bliver brugt i stadig flere og stadig mere komplicerede sammenhænge. Derfor er det vigtigt, at fagets udøvere er fortrolige med de nyeste materialer og anvendelsesmuligheder," siger han.

Skills er en vigtig begivenhed

En begivenhed som Skills gør, at der kommer fokus på fagligheden i håndværksfagene og positivt fokus på erhvervsuddannelserne. Det er vigtigt i en tid, hvor byggeriet har svært ved at skaffe lærlinge nok, mener Peter Krantz.

"Ligesom en række andre håndværksfag oplever vi i tagdækkerbranchen at det er svært at finde lærlinge. Det er faktisk et samfundsproblem, at der ikke er lærlinge nok til at sikre håndværksfagenes overlevelse, og vi har brug for at flere unge søger ind på erhvervsskolerne. DM i Skills er med til at sætte fokus på stoltheden ved håndværket og derfor en vigtig begivenhed, som vi lægger stor vægt på at bakke op om, siger Peter Kranz.

Et fagligt udstillingsvindue

Skills er også et fagligt udstillingsvindue over for elever i grundskolen og deres forældre, som kommer på messen og får en bedre forståelse af de mange muligheder, der ligger i et arbejdsliv som tagdækker.

"For tagdækkerbranchen er det vigtigt at styrke opmærksomheden på, at vores fag er en faglig uddannelse med perspektiver for både efteruddannelse og stabil beskæftigelse. Som det ser ud nu, er der praktisk talt jobgaranti, hvis man er kvalificeret tagdækker, siger Peter Kranz.

Æstetik og teknik går hånd i hånd

Ifølge Peter Kranz stod finalisterne ved dette års DM i Skills over for en krævende opgave, og en sand test af de kvalifikationer, de har erhvervet under uddannelsen. Derbipure-membranen, som Eurotag Danmark er eneforhandler af herhjemme, er baseret på rent vegetabilske bindemidler og har en helt hvid og højreflekterende overflade.

Det betyder, at den er velegnet til tage, hvor der skal opsamles regnvand til genbrug. Det betyder også, at den stiller høje krav til omhu under arbejdet, hvis der skal opnås et æstetisk perfekt resultat.

"DM i Skills er som en svendeprøve, og det handler om at levere et resultat, der både skal være fagligt korrekt udført, men det skal også se pænt og ordentligt ud. Det betyder, at det er vigtigt at holde overfladen helt ren og hvid. Det kan godt være en udfordring, når der er nerver på, siger Peter Kranz.

Yderligere information, kontakt:

Eurotag Danmark A/S
Peter Kranz, Adm. direktør
Telefon: +2013 5002 | E-mail: kranz@eurotag.dk 
Hjemmeside: www.eurotag.dk


Se også firmaet optagelse på HFB.dk

Kåring af vinderen i tagdækning: Lasse Langhave Meisner.

Foto: Skills