08.02.08 00:00

FSC-MÆRKET TRÆ UDEN BEGRÆNSNINGER

Hidtil har det kun været muligt at skaffe begrænsede mængder af eksotisk hårdttræ med det eftertragtede FSC-mærke til Danmark. Men sådan er det ikke længere. Nu vil det blive importeret i så stor målestok, at selv ganske almindelige træterrasser overalt i landet kan beklædes med eksotisk hårdttræ, der med sikkerhed er bæredygtigt produceret.

Derfor kan DLH Nordisk A/S i Hovedgård nu levere træsorten bangkirai med det eftertragtede FSC-mærke til firmaets populære iDeck-træterrasser.

FSC står for Forest Stewardship Council og er den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som Greenpeace og Verdensnaturfonden WWF. FSC-mærket er forbrugernes bedste sikkerhed for, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig giver FSC vished for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at der bliver taget hensyn til de oprindelige folks rettigheder. Skovarbejderne er også sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn.  

Bangkirai vokser naturligt i Indonesien, og træet varierer i farve fra det mellembrunlige til det let gullige. Det er fra naturens hånd født med en naturlig modstandsdygtighed over for vejr og vind samt angreb af råd og svamp. Træet kræver derfor ingen vedligeholdelse, og ubehandlet vil det med tiden patinere til en flot sølvgrå farvenuance. Bangkirai er endvidere utrolig robust, og denne hårdhed gør, at træet ikke er til at slide op.

Bangkirai er en af de i alt fem træsorter, der tilbydes i DLH´s iDeck-terrasse-koncept. iDeck er et komplet system af brædder, strøer, stolper, terrassefliser i træ og andet tilbehør, der er nøje tilpasset til hinanden, og hvor hele monteringen er gjort så let og enkel som muligt.

Der kan læses mere om iDeckwww.dlh-nordisk.dk, hvor det også er muligt at finde en liste over forhandlerne.


Yderligere information:
DLH Nordisk A/S,
tlf. 75 66 16 55, e-mail:
nordiskdk@dlh-group.com
www.dlh-nordisk.dk