12.01.18 11:41

Klimaentreprenører skal vejlede boligejere om klimatilpasning

Ny uddannelse som Klimaentreprenør skal opruste selvstændige entreprenører til at kunne vejlede boligejere om klimasikring af bygninger og bruge sociale medier effektivt til at få budskabet ud.

I takt med at vores klima forandrer sig bliver begrebet klimatilpasning mere og mere relevant for private grundejere at forholde sig til. En bred vifte af partnere bag uddannelsen ser det alle som utrolig vigtigt, at de udførende – som grundejere konsulterer - er klædt godt på til opgaven med at få gode klimatilpasningsløsninger ud til private grundejere.

De 10 partnere bag uddannelsen

Bag den nye uddannelse er 10 partnere, CLEAN, BlueKolding, Middelfart Spildevand, IBC, Molio – Byggeriets Videnscenter, Faaborg-Midtfyn, Odense, Middelfart, Nordfyn og Kolding kommuner, samt samarbejdspartnerne Teknologisk Institut, AMU- Fyn, Smith Innovation.

Projektet og uddannelsen er støttet af Grundejernes Investeringsfond

Uddannelsen er en del af projekt ”Sammen om klimatilpasning”, og hvis man deltager på uddannelsen får man derfor også tilbud om at modtage markedsstøtte i form af deltagelse i klimaevents, netværksmøde samt start-kit/formidlingsmateriale til grundejere.

Klædt på til vejledning om klimatilpasning 

Danske kloakmestre, Byggeriets Kvalitetskontrol, Learnmark Horsens er også begejstrede for uddannelsen:

"Uddannelsen er lige i øjet, fordi klimatilpasning hos private grundejere bliver mere og mere aktuelt i takt med mere ekstrem regn. Uddannelsen klæder os solidt på til at komme ud og vejlede grundejere om klimasikring og det er godt tænkt, at få markedsføring via sociale medier med, for det er der vi træffer kunderne. Og så er prisen jo rigtig, rigtig attraktiv," siger Thomas Rasmussen Ronæs entreprenør og anlægsgartner og bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre

"Vi synes rigtig godt om titlen ”klimaentreprenør”. Vi vil gerne være med til at understøtte udbredelsen af konceptet til hele landet," siger Klaus Issing Hansen Byggeriets Kvalitetskontrol
En del af uddannelsen handler om markedsføring og anvendelse af sociale medier i bestræbelserne for at nå ud til de private boligejere.

Læs mere om uddannelsen som Klimaentreprenør  - her
Hent pjece om uddannelsen her

 

Tilmelding til uddannelsen 

Du kan allerede nu forhåndstilmelde dig Klimaentreprenøruddannelsen for 2018 - her


Kilde: CLEAN Grøn Erhvervsvækst

Pjece om uddannelsen