28.08.18 11:49

Ny konkurrence: Hvordan kan vi bygge med affald?

Genanvendelse af affald er afgørende for grøn omstilling. Erhvervsministeriet og Realdania lancerer innovationskonkurrence på den nye, digitale platform: Challenges.

Mængden af affald i verden vokser og vokser, og det har store omkostninger for både klimaet og verdensøkonomien. Byggesektoren er blandt verdens største producenter af affald: Hvert år produceres 1,3 milliarder tons affald på verdensplan, og halvdelen kommer fra byggeriet.

Det er årsagen til, at Realdania og Erhvervsministeriet i dag lancerer innovationskonkurrencen Circular Construction Challenge – Rethink Waste, hvor virksomheder med ideer til, hvordan affald kan genanvendes i byggeriet, inviteres til at byde ind med innovationsprojekter.

Ud af de indsendte ideer vælges tre vindere, som får hjælp til at samle det rigtige hold af samarbejdspartnere omkring ideens realisering – samt 1 mio. kr. til at udvikle den første prototype.

Samarbejde med Erhvervsministeriet og Challenges.dk

Innovationskonkurrencen gennemføres sammen med Erhvervsministeriet og lanceres via den nye, digitale platform: Challenges.dk. 
Erhvervsminister Rasmus Jarlov siger:
”Byggeaffald er ikke bare murbrokker og gammel beton uden værdi. Affaldet er fyldt med værdifulde byggematerialer, som vi skal blive meget bedre til at udnytte påny og ikke bare smide på lossepladsen. Så jeg håber, at projektet kan være med til at åbne for nye ideer og forretningsmodeller og sætte skub i den cirkulære økonomi. Til gavn for både danske virksomheder og ikke mindst en grøn og bæredygtig fremtid.”

Læs hele pressemeddelelsen på Realdania.dk

Læs om konkurrencen på Challenges.dk

Innovationskonkurrencen gennemføres sammen med Erhvervsministeriet og lanceres via den nye, digitale platform: Challenges.dk. Foto: Realdania