17.01.18 14:23

NYT HAVNEBAD AF FOSSILERET TRÆ

Aarhusianske vandhunde kan fra næste sommer få et frisk dukkert i rent havnevand fra arkitekttegnet havnebad. Badet bygges af fossileret træ med sauna, solterrasser og udsigtsplatform.

Det blev Christensen og Co Arkitekter A/S, Moe A/S og Marianne Levinsen Landskab der vandt.Der skal bygges bygges af bæredygtige materialer, heriblandt fossileret træ, der et miljøvenligt bud på træimprægnering. Fossilering skabes der en fysisk barriere, der gør at rådsvampe ikke kan trænge ind i træet og nedbryde fibre.

Med tiden vil træet få sølvgrå farve, og kultur- og havnebadet vil falde flot ind i de nordsjællandske omgivelser.

“Det bliver et flot Kultur- og Havnebad, der løser de funktioner, som Frederikssund Ny Initiativråd og Frederikssund Kommune ønsker i et havnebad. Det bliver flot indpasset i naturen og nærområdet, det giver optimale rammer om vinterbadning og det giver byen et nyt mødested og vartegn,” siger borgmester John Schmidt Andersen.

EN BADERING TIL VANDHUNDE

Kultur- og havnebadet bliver udformet som en cirkel, hvor der inde i cirklen vil være både bade- og svømmebassin. Derudover vil der være solterrasser, udsigtsplatform, depotrum og rørebassiner med krabber og andre havdyr. Til vinterbaderne laver man en terrasse direkte ud til fjorden, hvorfra man kan springe i vandet og bagefter gå direkte i sauna eller ind i omklædningsrummene.

Om projektet siger kreativ direktør og grundlægger af Christensen & Co. Arkitekter, Michael Christensen:

“Vi er meget glade for at have vundet den inspirerende opgave om Frederikssund Kultur- og Havnebad. Vi glæder os til at samarbejde med Frederikssund Kommune om et havnebad, der både er smukt og funktionelt for vinterbaderen og de mange sommergæster.”

Faktaboks

Træet er modificeret gennem såkaldt ’fossilering’, som er en teknologi udviklet i Sverige med inspiration fra den naturlige fossileringsproces, der danner forstenet træ. Med den patenterede teknologi accelereres processen, med bl.a. højt tryk, så fossileringen foregår betydeligt hurtigere end i naturen.
Ved fossilering benyttes naturlige stoffer som calcium og kisel til at beskytte træet.
Mineralerne beskytter træfibrene ved at indkapsle dem, så de bliver utilgængelige for rådsvampe. Fossileringen har desuden brandhæmmende egenskaber, ligesom træet er meget dimensionsstabilt og har ringe tendens til revnedannelse.

 

Kilde: Træ.dk - Line Sun Mi Jensen

Visualiseringer: Christensen & Co Arkitekter.