16.08.17 09:57

Pop-up seminar stiller skarpt på fremtidens bæredygtige markedsplads

Hvis vi skal nå i mål med visionerne om at øge bæredygtighedsniveauet i byggeriet, skal alle parter arbejde sammen. Building Green varmer op til dette års event i København med et gratis pop-up seminar om fremtidens grønne byggeri.

Hvis byggeriet i Danmark skal blive bæredygtigt, kræver det at hele markedets værdikæde er med på vognen og at alle parter har en vis utålmodighed. I den sammenhæng kan der være inspiration at hente i fødevaresektoren, hvor det har det været et langt sejt træk at få omstillet markedet til at være mere økologisk. På trods af en stor indsats gennem mange år, er det i dag stadig forbundet med en vis eksklusivitet at købe økologi. Så hvordan bevæger vi os smartest fra bæredygtigt byggeri som noget eksklusivt til, at det bæredygtige bliver konventionelt? Hvordan skal markedet fungere fremadrettet, så værdikæden er stærk i alle led?

Som optakt til Building Green i København inviterer Bygherreforeningen, Building Green og Green Building Council Denmark til gratis pop-up seminar under overskriften ”Markedspladsen for bæredygtighed – veje og vildveje i værdikæden”. Her kan du blive klogere på, hvordan de mange parter i byggeriet kan forbedre forudsætningen for en mere bæredygtig fremtid.

"Temaet for årets udgave af Building Green er ’Den Bæredygtige Markedsplads’. Vi er nået dertil, hvor vi skal være mere skarpe på, hvordan hele markedet skal fungere fremadrettet, hvis ambitionerne om at øge bæredygtighedsniveauet skal indfries. Der er bred enighed om, at det skal øges, men hvad skal der til for at nå i mål? Det vil vi gerne sætte fokus på med pop-up-seminaret," siger Sarah Elhauge, projektleder for Building Green.

Skal gavne alle

På pop-up seminaret vil man kunne opleve repræsentanter fra alle markedets parter. Lige fra de offentlige og private bygherrer, der samtidigt repræsenterer brugerne af bygningerne, over entreprenører og rådgivere til dem, der leverer produkterne til byggeriet.  Blandt oplægsholderne er fx projektudviklingsdirektør for PensionDanmark Mia Manghezi, som mener, at styrkelse af det tværfaglige samarbejde og kommunikationen mellem parterne er helt afgørende, hvis byggeriet skal være mere end en teknisk standard.

"Hos PensionDanmark har vi fokus på at bygge kvalitetsboliger. Det mener vi bedst, vi gør med DGNB, som er den danske standard for bæredygtigt byggeri. Vi arbejder ud fra et helhedsorienteret perspektiv både før og under byggeriet, men der er kriterier, der har større betydning for os end andre. For os handler det især om slutbrugeren, og derfor har vi et stærkt fokus på sundhed, fleksibilitet og brugerens oplevelse af bygningen," fortæller Mia Manghezi og tilføjer:

"Et godt byggeri skal gerne være mere end en teknisk standard. Den subjektive oplevelse af byggeriet skal i lige så høj grad være i fokus, og det kommer den kun, hvis der er et stærkt samarbejde mellem de ledende parter i processen. Og det starter med os som bygherre. Jo mere tydelige vi kan være i forhold til, hvad vi gerne vil give til slutbrugeren, jo bedre kan det rådgivende hold gå til opgaven – og dermed markedet fungere."

Pop-up seminaret ”Markedspladsen for bæredygtighed – veje og vildveje i værdikæden” kan opleves i Bygningskulturens Hus i København den 7. september.
Du kan læse mere om seminaret og tilmelde dig her

Nærmere information Building Green -  buildinggreen.eu/cph/

Sidste års Pop up seminar tiltrak mange gæster.